jueves, 23 de septiembre de 2010

ENTRADA 2

1. Si que hem utilitzat la viquipèdia, però no hi hem fet mai cap aportació, tot i aixì seria interessant.

2. Tot i que no n'estem del tot segures, creiem que les enciclopèdies de paper les fan els científics, els filòsofs i els filòlegs.

3. a) Els articles d'una enciclopèdia de paper els poden escriure els científics, els filòsofs i els filòlegs. En els articles d'una enciclopèdia col·laborativa hi pot escriure tothom.
    b) Quan es diu que els autors d'un article són voluntaris significa que ho fan per gust, és a dir, que ningú els obliga a fer-ho sinó que són ells qui decideixen fer-ho per voluntat. Creiem que els hi ha motivat publicar els seus articles per tal que la gent pugui trobar informació de manera més fàcil.
   c) No creiem que sigui necessàriament pitjor. Perquè es pot realitzar una feina que et motivi i no té perquè estar pagada. Simplement es pot fer per gust.

4. La viquipèdia en català té molt de potencial. Com diu: ''No ha estat fàcil fer créixer el nostre projecte, en situació de desavantatge al costat de llengües amb molts més parlants com ara el castellà (615.000 articles) o el francès (965.000).'' Tot i la dificultat imposada, s'ha fet. Es pot veure que la societat s'estima el català. Ho han demostrat una alta xifra de persones que  han col.laborat a la viquipèdia amb els seus articles. Aquesta xifra podria augmentar molt més si hi haguessin més interessats a fer possible que la suma del coneixement humà sigui disponible en la nostra llengua, el català. Encara amb més motiu, sabent que és possible que tothom i tingui accés des de casa.

5. Creiem que han vedat l'ús de la viquipèdia en questa universitat ja que molts alumnes l'utilitzaven com una font de documental i no ho és. La Viquipèdia és un lloc on tothom hi pot escriure i dir la seva. Per aquest motiu els professors ens adverteixen de que la informació que hi llegim pot ser incorrecte.

6. Tot i les mesures de seguretat que es vulguin i es puguin establir, és complicat mantenir tots els articles publicats intactes. Les grans empreses actuen prioritzant els seus interessos. Aquest fet, es repetirà sempre. No estaria de més que es busquessin nous mètodes de seguretat, per aconseguir finalment que totes les persones puguin publicar  articles, sempre i quan aquests siguin totalment veritables.

7. El què es veu a la fotografia de l'entrada del blog és sens dubte, una colla de castellers que estan fent una piràmide. És el nom d'una tradició típica de moltes comarques catalanes.

2 comentarios: